PSYKIATRIHUSET I MELLANPERIODEN

 

Nu börjar Psykiatrihuset komma in i en ny fas. Den konkreta byggstarten närmar sig med fasta steg och planritningarna, de så kallade 0-ritningarna, är framtagna.
Den 22 maj var det möte på Centralsjukhuset i Karlstad där man presenterade hur det går med byggprojektet vid sjukhuset. Vi fick veta att förberedelserna på tomten för det nya Psykiatrihuset är i full gång och att den konkreta byggstarten är i antågande. Man presenterade på mötet de planritningar som finns, vilka visar husets funktioner och dess samband och flöden.

Två hus
Förutom Psykiatrihuset kommer även ett till hus att byggas. I det huset kommer avdelningar för medicinsk akutvård (MAVA), stroke, hematologi och en hjärtavdelning att finnas.

Huset för psykiatrin kommer att rymma: psykiatrisk intensivvårdsavdelning (PIVA), psykosavdelning, avdelning för förstämningssyndrom, ätstörningsenhet, missbruksvård och arbetsterapi. Ätstörningsenheten kommer att vara till för både barn, ungdomar och vuxna. Totalt rör det sig om 84 slutenvårdsplatser plus 5 observationsplatser.

I detta hus kommer även Länsrätten ha egna lokaler och enheter för administration och personal kommer också att finnas. Även mötesrum för brukarorganisationer kommer att vara tillgängliga. Till huset kommer man att kunna komma främst genom en huvudentré, men även en avskild ingång till psykakuten blir möjlig.

Psykiatrihuset beräknas kunna tas i bruk under sista kvartalet år 2010. Det andra huset ungefär vid årsskiftet 2010-2011. Budgeten för det nya Psykiatrihuset ligger på 284 miljoner kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s