Mitt liv som hund

mittlivsomhundUnder 2008 presenterar vi filmer med direkt/indirekt koppling till psykisk hälsa/ohälsa. Denna gång vill vi tipsa om den Oscarsnominerade och vinnaren av Golden Globe 1988: ”Mitt liv som hund”.

Handling
Filmen baseras på en bok av Reidar Jönsson och handlar om Ingemar (Anton Glanzelius) och vad han fick uppleva året 1959. Ingemar är en knappt tonårig kille som bor hemma med en storebror och sin sjuka mor samt hunden Sickan. Modern blir allt sjukare och till slut måste Barnavårdsnämnden placera Ingemar hos morbror Gunnar (Thomas von Brömssen) i Småland.

Min Bedömning
Filmen ger förståelse för hur det kan vara att växa upp i en familj med en ensamstående förälder och tidigt få ta ansvar. Trots allt tacklar Ingemar tillvaron på ett sätt som gör honom till en slags överlevnadskonstnär.

Mitt liv som hund är en dramafilm och åldersgränsen är satt till 7 år, vilket är en berättigad åldersgräns. Handlingen är något som tilltalar hela familjen.

Vart finns filmen?
Filmen Mitt liv som hund finns på Karlstads stadsbibliotek och söker man på Internet så finns det möjlighet att hitta den där.

Betyg: 4 ASP löv av 5

1=går att se, 2=godkänd, 3=klart sevärd,
4=berömlig, 5=mästerlig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s