Vår nya avdelning socialpsykiatri, alkohol och narkotika börjar ta form!

Tulip

Hej alla läsare av ASP-bladet! Vi genomför nu de lokalmässiga omflyttningar som krävs för att vi ska kunna arbeta tillsammans i nya enheter. Vi har god hjälp av Solajobb som rent fysiskt kånkar och bär, och våra ”flyttgeneraler” Johan och Bengt håller i samordningen. Det är mycket som ska klaffa, med telefoner och datorer, med möbler och städning mm.

Våning tre på Köpmannagatan används nu av chefer och administrativ grupp, och till våning ett flyttar successivt socialsekreterare och behandlingskonsulenter till enheten Utredning, stöd och behandling.

Den första avdelningskonferensen för år 2009 genomfördes under veckan som gick, med teman som Stödcenter för våldsutsatta och Självhjälpsgrupper. Jag gick igenom det omfattande arbete som görs på alla nivåer inom avdelningen och förvaltningen, för att försöka tillgodose våra målgruppers behov av boende och bostäder. Årets ekonomiska reduceringar inom bl.a. utbildning, handledning mm presenterade med krav på månadsvisa uppföljningar inom varje enhet.

Sigge Säll presenterade arbetet inom Fält- och uppsökarteamet, som snart flyttar in med fyra medarbetare på Tingvallagatan. Även Media- och Kulturgruppen kommer att ha sina lokaler på Tingvallagatan framöver. Det kommer att bli ett hus för utåtriktat arbete i friare former, där det finns förutsättningar för ett ännu mer av delaktighet, sysselsättning och arbetsrehabilitering.

Nu ser jag fram emot Inflytandedagen den 11 mars, där brukarrådet och inflytandesamordnarna håller i arrangemanget. Hoppas på ett stort deltagande från både anställda, brukare, föreningar och gärna också politiker från vår nämnd!

I förra numret av ASP-bladet skrev jag om fågelkvitter och tidiga blommor. Efter det har vi haft tre veckors kyla och snö, så just vårtecknen låter vänta på sig. Men ljuset börjar ju återvända i alla fall, och snön ligger kvar till glädje för alla barn och unga som har sportlov. Och vi andra kan också njuta av sol och snö – och kanske av tulpanerna inomhus – kanske av små tidigsådda frön som börjar gro i fönstret – och kanske av att fåglarnas kvitter faktiskt ökar i styrka.inger-granhagen

Inger Granhagen

Avd. Chef

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s