Efter några månader av omstrukturering och omflyttningar börjar nu verksamheterna hamna på plats.

bakgrundEn period som parallellt med vardagsarbetet varit fylld av frågor kring möbler, gardiner, tele- och dataanslutningar, nycklar, ombyggnationer m.m. m.m. Alla medarbetare har på olika sätt bidragit till att vi inom kort är klara med den delen av vårt arbete. Logistiken har hållits samman av Johan Asp som under en period haft hjälp av Bengt Palo. Deras jobb har underlättat för oss övriga. Vi tackar dom för det.

Inom kort är alla verksamheter i det nya på plats.  ANA-ASP har tagit form. Den flytt som återstår är i skrivande stund nöjesföreningen Festis inflyttning på Tingvallagatan 1D, våning 3. Vi hälsar föreningen välkommen hit.

Den 11 mars arrangerades en dag om inflytande/delaktighet. Utgångspunkten var kommunikation och bemötande. Våra Brukarinflytandesamordnare Vasti och Sofia hade planerat dagen tillsammans med sin arbetsgrupp. Dagen hade ett upplägg som man önskar att fler hade tagit del av. Genom korta situationsspel fick publiken på ett illustrativt sätt ta del av hur vi bemöter varandra på gott och ont. Media- & Kulturgruppen dokumenterade förmiddagen. Vi hoppas att de kan sammanställa ett material som kan bli till nytta för många.

Vi har ju på sistone fått besked och direktiv från kommun- och förvaltningsledning att vi måste minska våra ramar inför de kommande åren. Ytterst är detta en konsekvens av minskade skatteintäkter. Vi har alla fått information om vikten av att vi ser över hur vi kan minska våra kostnader, inte minst de kostnader vi, var och en, kan kontrollera. Jämsides med detta har nyligen kommit besked om kommande statliga pengar för riktade satsningar.

Inom kort kommer medel för fortsatt arbete inom ramen för lagstiftningen om öppen psykiatrisk tvångsvård. Vid halvårsskiftet delas medel ut för fortsatt anhörigarbete. Ytterligare pengar kommer för 2010. Från 2011 går detta in i det generella statsbidraget, som därmed höjs.

Vi utgår från att medel kommer att ställas till förfogande för anställning av anhörigkonsulenter inom avdelningen, en för området missbruk/beroende samt en för området psykisk funktionsnedsättning.

sigge-kopiaVåren är i antågande. Ett tecken bland många är att gator och torg sopas rena från grus och skräp. Ett arbete som kanske i år är mer välkommet än någonsin. Snart kan vi på ett mjukare sätt ta oss fram både till fots och på två hjul. När vi läser detta nummer av tidningen har vi hunnit gå över till sommartid.

Nu är snart tid att hämta nya krafter, allt med hjälp av ljus, sol och värme.

Sigge Säll
Enhetschef

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s