MIN SOMMAR

jordgubbar

Nu är sommaren här,med allt vad det innebär. Semester, grillat och bad är bara några exempel på vad den har att erbjuda.


Att bara kunna sätta på sig en t-shirt och ett par sandaler eller badtofflor, och sen gå ut och sätta sig bekvämt nånstans för att njuta av solen och en bra bok är underbart på sommaren. Att allting blir så mycket enklare på sommaren är nästan det bästa tycker jag. Man behöver inte sätta på sig långkalsonger och stora kängor när man ska gå ut en stund, utan man kan i princip gå som man är förutom ett par skor kanske.

Maten vi äter på sommaren är ju också enkel och fantastiskt god, vi kan t ex grilla en köttbit eller någon god fisk och till den äta en matig grönsallad, mmm… vad gott! Svenska jordgubbar är ju också en sak som vi nästan bara äter på midsommar, tillsammans med sillen och den lilla nubben. På tal om jordgubbar så har det ju skrivits en del om att man tror att det svala vädret verkar ställa till en del problem för våra odlare runt om i landet. Odlarna säger att det svala vädret med all säkerhet kommer innebära att det inte blir någon större storlek på bären i år, så de bär som kommer kunna säljas blir med all säkerhet rekorddyra, i alla fall de som som säljs under midsommarafton.

Som ni läser så finns det gott om saker som hör sommaren till, så även mindre bra saker. De allra flesta människor tycker om värmen på sommaren, jag anser däremot att den ibland kan vara en nackdel. Vissa dagar och kvällar – när det har varit för varmt – får jag problem med att somna. När det är för varmt blir jag istället väldigt pigg, vilket gör  det näst intill omöjligt för mig att sova.

Jag vill passa på och önska er alla en riktigt god sommar!

Text: Patrik Andersson

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s