Bröderna Rongedal rockade loss på Brillianten

Ett hundratal personer var på plats när arbetskooperativet Brillianten firade sitt 20-årsjubileum med en fin fest som bjöd på både mat och musik av högsta klass. För musikinslaget svarade bröderna Rongedal, som kommit direkt från Stockholm för sitt uppträdande. Här i Karlstad var det en bra publik tyckte de. Efter konserten fick ASP-Bladet fick en pratstund med dem.

– Vi har aldrig uppträtt på ett arbetskooperativ tidigare. Verksamheten är jätteviktig och den behövs kanske mer än någonsin just nu, säger bröderna Rongedal.

Brillianten fanns inte när de flyttade från Karlstad. Henrik och Magnus är uppvuxna i Molkom men flyttade till Stockholm för 25 år sedan. Rongedals musik är som ett litet företag, och fungerar på sätt och vis som ett kooperativ.
– Vi gör allt själva: skriver musik, bokar spelningar och resor – men det roligaste är att stå på scenen och spela för publiken.

Karriärens höjdpunkt så här långt var Melodifestivalen 2008, där de slutade på en fjärdeplats.
– Det var mycket fart och fläkt.

I sommar kommer de att uppträda vid två tillfällen i Värmland: dels den femte juni på Olssons brygga i Arvika, dels den 14 augusti i Uddeholmsladan i Hagfors, då även kören från Körslaget kommer att delta. Det tycker de ska bli roligt.
– Vi ses i sommar! hälsar bröderna Rongedal.

Text: Olle Stagnér

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s