Månadens Fråga: Tycker du det är bra att Karlstad Kommun äger andelar i Kärnkraftverk?

Ann Sander
– Nej, det tycker jag inte det är bra. Vi ska satsa på alternativ energi.

Urban Wallander
– Det är en svår fråga, jag tycker inte vi ska ha kärnkraft överhuvudtaget. Sen vet inte jag vilken betydelse det har vem som äger det just nu. Om det är som Anders Pettersson säger, att vi går i borgen med stort sett hela Karlstads Kommuns budget om någonting skulle hända, så tycker jag att risken är för stor.

Lisa Halvardsson & Jon Ranemyr

– Lisa: Det beror på, det är en svår fråga. Jag vet inte om de kan hjälpa till att förhindra att det blir mer av det hela, eller om det är för att tjäna på det.
– Jon: Nej!
Det gemensamma svaret blev: Nej.

Kristoffer Vänviken  – För att få ner elpriset så tror jag det är bra. Sett som moralfråga så tycker jag dock nog inte vi ska ha det.

Janne Engström  – Jag är rätt osäker på den saken.  Med tanke på vad som hände i Japan och Harriesburg, verkar allting jätteosäkert. Många vill ha det, men när man ser vad som händer så är det osäkert hela tiden.

Jeanette Karlsson  – Jag måste nog säga att  jag tycker det är bra. Inte för att jag kan så mycket om sånt där, men jag tycker att det är bra.

Text & Bild: Per Rhönnstad

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s