KRUT – Konstrunda i Ulvsbytrakten

I Pingsthelgen var det Konstrunda i Ulvsbytrakten (KRUT). 37 konstnärer ställde ut sina verk i sina hem såväl som på hembygdsgårdar. Maude Johansson som är med i arbetsgruppen för KRUT berättade att det var elfte året i rad som konstrundan arrangerats.

– Konstnärerna måste ha någon koppling till Ulvsbytrakten. De skall bo eller ha jobbat här. Alla får ställa ut, så man behöver inte vara utbildad konstnär, säger Maude.

Björn Sandborg invigde konstrundan i Alsters församlingshem, och det var minst 500 besökare där på lördagen.

Tomas Christensson var inbjuden gästutställare och det var första gången han deltog. Han ställde ut på Tälleruds hembygdsgård. Han tycker om att måla med starka färger. Det nya i hans utställning är att när han målar så låter han fantasin ta över. Hans tavlor påminner inte mycket om verkligheten.

– Jag vill väcka positiva känslor hos dem som ser mina tavlor. Betraktaren skall kunna kommunicera med bilden, säger Tomas.

Man skall ta sig tid när man betraktar hans bilder. Vid första anblicken ser man kanske inte bildens innehåll. Han skall ha ytterligare en utställning på Tälleruds Hembygdsgård i juli och i höst ställer han ut på Konst i Karlstad.

De andra konstnärerna som ASP-bladet besökte var Steven och Hildegun M Jones som bor på Samstorp. Han arbetar som keramiker och hon är textilkonstnär. Steven har deltagit i KRUT:s samtliga elva utställningar och han tycker att konstrundan är bra organiserad.

– Det har varit ungefär tusen personer som besökt oss i helgen. Det blir mer folk för varje år, säger han.

Han gillar den sociala biten med KRUT, då han får tillfälle att prata med folk.

– Det är trevligt att träffa människor som är intresserade av keramik, därför är konstrundan bra, anser Steven.

Keramiken som skulle vara med på KRUT började han tillverka för ett halvår sedan. Han satsade på en stor bränning för att kunna presentera ny keramik för kunderna. I år har han en ny produkt med och det är smörbyttor. I höst kommer han att ställa ut i Östersund.

Text:  Olle Stagnér Foto: Privat

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s