Några snabba frågor med Charlotta Hedström, Ungdomsbussen

ASP Bladet fick sig en pratstund med Charlotta Hedström, diakon och projektledare sedan två år för Ungdomsbussen.

Vad känner du att det har gett dig att ha arbetat med Ungdomsbussen?

– Det som har varit spännande är att jag har fått vara med och lägga karta för vad som görs för ungdomar i Karlstads kommun. Att ha fått se och träffa alla som jobbar inom socialtjänsten, polisen, fritidsledare och att vi har fått till stånd ett riktigt bra samarbete.

Vilka är det ni samarbetar med?

– Detta är ett samarbetsprojekt mellan Karlstads kommun och Svenska kyrkan. Det sker ett samarbete med Ungdomar för trygghet, som är mer ute på fältet och vandrar i olika bostadsområden. Det sker även med socialtjänsten och polisen.

Tycker du att samarbetet har fungerat bra?

– Jag är jättenöjd. Jag tycker det är fantastiskt att vi i kyrkan har fått vara med på det här. Det är viktigt att vi är många, för det är trots allt allas våra ungdomar. Vi har ett gemensamt ansvar, och då tycker jag att det är viktigt att vi möter dem tillsammans.

Ni är främst tillgängliga kvällar och helger, på vilket sätt är detta bra?

– Vi är först och främst ute varannan fredag, mellan 22:00 och 02:00. Det är väldigt mycket ungdomar ute då, framförallt på torget kring stan. Vi har cirka tvåhundra ungdomar varje kväll, som besöker vår buss. Sedan möter vi även dem på dagarna, eftersom det är flera ungdomar som har sökt upp oss efteråt för vidare samtal. Så vi har ett samtalsrum som vi kallar för ”rummet”, där vi tar emot fler samtal. Vi har även startat självhjälpsgrupper som finns tillgängliga.

Vad har du för förhoppningar inför projektets framtid?

– Jag är väldigt förhoppningsfull och ser väldigt positivt på vår utveckling. Det här var tänkt som ett treårsprojekt, nu har vi ett år kvar och det ser ut som vi ska kunna permanenta detta. Det är det vi jobbar mot, att det ska bli ett permanenterat projekt.  Alla är nöjda.

Text: Robert Halvarsson Foto: Per Rhönnstad

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

En reaktion till “Några snabba frågor med Charlotta Hedström, Ungdomsbussen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s