Det första staplande steget

ASP Bladets inledarskribent Inger Granhagen prydde första numret av bladet och sparkade så att säga igång vår verksamhet, den där dagen för tio år sedan.

Redaktionen var tre man stark, och bestod av Karl Nemeth, Lars Björner och Karl-Peter Johansson. Av de tre är det Karl-Peter Johansson som fortfarande på något sätt är knuten till tidningen. Karl-Peter skrev bland annat om det nya projektet Humanteknik, som läsaren fick lära sig hade som syfte att arbeta fram hjälpmedel för psykiskt funktionshindrade.

Och kognitiva hjälpmedel har varit ett återkommande tema för tidningen, tidningens skribent Kajsa Jansson har återkommit med flera bidrag till kunskapen om detta.

Även den nystartade verksamheten Personligt ombud Värmland kunde man stifta bekantskap med i ASP Bladet numero Uno, som ju med pompa och ståt firar tioårsjubileum med en bokutgivning och konferens. Som av en slump startat de också ungefär samtidigt som ASP Bladet. Anna Greta Wirsén, Richard Johansson och Lena Norman var den trio som prydde ett uppslag om dem i vårat allra första nummer.

Temaartikeln På jobbet fanns då likväl som det gör nu. Där har tiden gått varligare fram. Vi inledde den genom att prata med en viss Sigvard ”Sigge” Säll. En man som vars sysselsättning då bestod av att vara verksamhetsutvecklare. Nu befinner han sig på en annan position – men om man kastar ett öga på listan över vår nuvarande redaktion ser man fortfarande hans namn som ansvarig utgivare för tidningen.

Och som av en händelse pratade vi vårt förra nummer med en annan verksamhetsutvecklare på Vuxenavdelningen, i vårt nummer nittionio – nämligen Martin Seppänen.

I dagsläget finns både papperstidning, som förvisso har en rätt blygsam upplaga, men som å andra sidan finns tillgänglig i flera samlingslokaler med kommun- och landstingsanknytning. Det finns även en nättidning som läses av över 4000 besökare i månaden. Utifrån detta perspektiv kan det nog sägas att ASP Bladet har överträffat de inledande förväntningarna och varit en väldigt lyckosam satsning.

Inger Granhagen konstaterar följande i sin inledande text, som sparkade igång hela tidningen en gång i tiden: ”Det är mycket trevligt att få vara med och skriva i detta första nummer av ASP Bladet. Det känns som ett hedersuppdrag! Jag önskar tidningen lycka till, hoppas att den fyller ett behov och blir läst av många.”

Den förhoppningen hoppas vi att vi har uppfyllt. Med råge. Och som jänkarna kanske skulle säga, samtidigt som de lyfter på glasen: ”here’s for the next ten years!”

Text: Robert Halvarsson

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s