Intervju med Johanna Larsson (ny ordförande för Arbetsmarknads- och socialnämnden)

Arbetsmarknads- och socialnämnden fick en ny ordförande den första maj. Hon heter Johanna Larsson  (M).  Asp Bladet träffade henne och ställde tre frågor om hennes jobb som ordförande.

Vilka är dina hjärtefrågor ?

– Eftersom jag är lärare så faller det sig naturligt att det är frågor som gäller barn. Det är framförallt barn som lever under svåra förhållanden. De barn som ofta glöms bort och är extra utsatta är de romska barnen. Denna grupp är vana vid att bli diskriminerade och ställer därför inga krav. En annan hjärtefråga är flickor som är utsatta för hedersrelaterat förtryck. Detta är ett jätteproblem som jag har träffat på i mitt arbete i skolan. Hedersvåld finns över hela världen och är inte knutet till någon speciell religion. I Karlstads kommun arbetar man bra med dessa frågor.

Vad fick dig intresserad av arbetsmarknads- och sociala frågor ?

– Genom mitt  arbete som lärare så kom jag i kontakt med familjer som har det svårt. Detta gjorde att jag blev mer intresserad av arbetsmarknads- och sociala frågor.

Hur ser du på förvaltningens framtid ?

– Jag tycker att det finns stora utmaningar  i förvaltningen. Det är fler människor som behöver stöd av olika slag på grund av att Karlstad blir större. Kommunen kommer att satsa på förebyggande arbete när det gäller barn. Det gäller att stötta och utbilda föräldrar. Arbetet mot alkohol och droger skall ske i samarbete med skola och polis. Jag vill även att samarbetet mellan nämnder och förvaltningar skall utvecklas och bli bättre. Detsamma gäller mellan landsting och kommun.  Jag upplever att det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag att vara ordförande i Arbetsmarknads- och socialnämnden.

Text: Olle Stagnér

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s