Grön nätverksträff

Kooperativen i Karlstad har hållit ett andra nätverksmöte för att lära av varandra, både hur man löser eventuella problem och tala om det som fungerar bra för att få stöttning av varandra.

Idén kom först från Mediagruppen Karlstad. Men dagen till ära var det Kooperativet GrönFramtid som höll i nätverksträffen. Först på plan att berätta om sin erfarenhet av nätverket var Elizabeth Lidström, Bettan, som tycker det är en jättebra idé med en nätverksträff.

Träffarna ger var och en erfarenheter från andra verksamheter och där kan man diskutera nutida problem, säger hon. Det är bra att det finns flera personer, problemen ser ju också olika ut. Det känns bra säger hon vidare, och det kan vara bra att få tips från andra.

Jag tror att detta kan leda till något gott både för oss själva och för blivande kooperativ, där tror jag vi kan göra nytta och det känns bra.

Kristina Rundgren har varit med i Solakoop längst, hon har arbetat där sedan 2006 och arbetar till exempel ihop med Solatassen. Hon säger att hon agerar mentor och ett ”lok” i verksamheten på grund utav att hon arbetat där länge.

Mina tankar om detta är att det känns bra att träffa andra och få mer erfarenheter.

Karin Nilsson säger att det är svårt för henne att ha en uppfattning kring hur saker fungerar på nätverksmötet eftersom detta är hennes första möte, men hon tycker att det är positivt att kunna diskutera problem med varandra.

Jag tänker som ni då som ger oss erfarenhet, det är en jätteinsats till oss! Det måste kännas jättebra! Fogar Karin Nilsson in.

Och sen är det också det här med att vi kan gå samman med en kurs till exempel: ”Ju fler vi är tillsamman, tillsammans…” sjunger ”Bettan”, det är lite så, tycker jag!

Intervju: Robert Halvarsson, Joanna Halvardsson

Text: Maria Lundby Bohlin

Foto: Per Rhönnstad

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s