Nästan hälften är tysta om psykisk ohälsa på jobbet

Trots att psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken bakom sjukskrivningar är det tyst på arbetsplatserna i Sverige. En ny studie, som Hjärnkoll publicerat, visar att 40 procent väljer att inte berätta om sin psykiska ohälsa på jobbet. Ett öppet arbetsklimat skulle ge en rad positiva effekter, tror kampanjen.

 Hjärnkoll menar att ett öppet arbetsklimat ger en rad positiva effekter för arbetsmiljön och uppmanar arbetsgivare att engagera sig mer i frågan. 1000 tjänstemän figurerade i en undersökning, den visade att 4 av 10 som upplever psykisk ohälsa har valt att hålla det för sig själva på sin arbetsplats. Under det senaste året har över två av tre i denna undersökning valt att inte prata om psykisk ohälsa med sin arbetsgrupp. Det finns flera friskfaktorer som är kopplade till öppenhet.

Man mår helt enkelt bättre om man inte behöver skämmas för sin ohälsa.  De som kan vara öppna upplever i större grad att arbetsgivaren tar ansvar för sina medarbetare och att chefer och medarbetare hanterar ens ohälsa på ett bra sätt.

– Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken bakom sjukskrivningarna och ska vi skapa ett fungerande arbetsliv för alla måste tystnaden brytas. Arbetsgivare har mycket att vinna på att arbeta förebyggande och skapa ett klimat där man kan prata mer öppet om psykisk ohälsa, säger Rickard Bracken, projektledare på Hjärnkoll i ett pressmeddelande.

Förbandslådor för psykisk hälsa

En lösning för att lyfta frågan om psykisk ohälsa i arbetsmiljön är att hitta på nya innovativa lösningar för att underlätta samtal. Ett sådant kan vara en psykisk förbandslåda. Under sju sommarveckor har Maria Björklund, Disa Reutersvärd och Max Unestål-Ortlieb arbetat med detta. De är tre studenter inom Design- och beteendevetenskap, som på uppdrag av Hjärnkoll och Previa tagit fram den psykiska förbandslådan, tillsammans med Stiftelsen Svensk industridesigns ”Sommardesignkontor”.

Förslaget ser ut som en vanlig förbandslåda men innehåller konkret vägledning om hur man kan agera när man upptäcker tidiga tecken på psykisk ohälsa hos oss själva eller en kollega.

– Vår förstudie visade att när människor utvecklat psykisk ohälsa går man ofta in i en förnekelsefas. Förbandslådan blir då ett stöd till kollegor att agera. Eller att den blir en varningsklocka som gör att man själv söker hjälp i tid, berättar Maria Björklund, en av studenterna bakom konceptlösningen, också hon i ett pressmeddelande.

Förslaget tas emot med öppna armar av kampanjen Hjärnkoll, då förbandslådan kompletterar chefens ansvar och roll i det psykosociala arbetsmiljöarbetet. Hjärnkoll söker nu samarbetspartners med målet att utveckla idén och möjliggöra att förbandslådan sprids till arbetsplatser runt om landet.

– Det här ser vi som en enkel början för fler än bara chefen att agera på våra arbetsplatser, förklarar Rickard Bracken, projektledare på Hjärnkoll.

Text: Joanna Halvardsson

Foto: Hjärnkoll

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s