Satsningar på psykiskt funktionshindrade behöver förbättras

“Statens miljardsatsning på psykiatri når inte målet fullt ut”, står att läsa på statliga förvaltningspolitiska organet Statskontorets hemsida.

Statskontoret konstaterat att sedan år 2007 till år 2011 har 3,6 miljarder kronor fördelats på 40 olika projekt vilket skulle bidra till förbättringar inom vården och omsorgen av psykiskt funktionsnedsatta personer.

Man kan konstatera att effekten av satsningen för psykiskt funktionsnedsatta personer inte helt nått väntat resultat. Statskontorets generaldirektör Yvonne Gustavsson menar att satsningen lett till positiva resultat men om den till år 2016 ska falla väl ut, bör flera områden förbättras. Hon menar dessutom att det krävs skärpt kontroll av årliga uppföljningar om anvisade medel ska utnyttjas på bästa sätt. Detta i kombination med oberoende utvärderingar, eftersom kontrollen av medelsanvändningen hittills har varit svag.

För den som vill fördjupa sig i frågor rörande satsningarna, finns en rapport som Statskontoret tagit fram. Den finns att läsa gratis på deras hemsida.

                                                                                                                                          Text: Gunilla Björkegren

Läs mer:

Klicka för att komma åt 201224.pdf

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

En reaktion till “Satsningar på psykiskt funktionshindrade behöver förbättras

  1. tänk om dom kunde välja ut en grupp med personlig erfarenhet eller en grupp som vart utvalda och godkända av sådana med personlig erfarenhet…tro man då skulle få mycket bättre kvalitie på vård innehållet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s