Ungdomar för trygghet

Ulf Mårtensson från Barn- och ungdomsförvaltningen startade 2010 Ungdomar för trygghet. Mars 2010 anställdes nio stycken personer i tre grupper som skulle arbete ute på skolor.

Felix, Sara och Amar är några av de som arbetar i projektet, de säger att det har blivit en lugnare och tryggare miljö på skolorna sedan Ungdomar för trygghet startade sin verksamhet.

När de nio ungdomarna blev anställda 2010 var det första uppdraget att de skulle agera som goda förebilder på skolorna och skapa en trygg miljö för eleverna. Man skulle vara ungdomsstödjare i skolorna, prata med ungdomarna och hitta på fritidsaktiviteter.

Den andra uppgiften var att jobba på bostadsområdena där skolorna finns. Den tredje uppgiften var att nattvandra på fredagskvällarna på bostadsområdena, också det vid skolorna.

De besöker sju skolor per vecka i kommunen. Innan de börjar sin verksamhet på en skola så har de ett samtal med rektorn på skolan och får ett tillstånd att vara där. Ungdomarna blir bemötta utifrån deras personligheter. Gruppen börjar med att gå runt på skolorna och hälsa på eleverna, på så sätt byggs en kontakt upp med eleverna.

Räddningstjänst står bakom

Från 2012 tog Räddningstjänsten Karlstad över ansvaret för Ungdomar för trygghet från Barn och ungdomsförvaltningen. För att bli anställd i Ungdomar för trygghet så bör man vara trygg i sig själv, utåtriktad och kunna ta egna initiativ.

Text: Olle Stagnér

Läs mer här:

http://tinyurl.com/8hwb4ve

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s