Om mina egna tankar

Hur du tänker, påverkar din dag och ditt liv, dagar som känns bra och flyter på, de dagarna känns helt okej, medan nästa dag inte alls är lika bra. Så här försöker jag tänka när jag inte känner mig i toppform.

Att äga sina tankar
Jag äger mina tankar, jag bestämmer över hur jag ska må i dag och tro på dig själv. Så länge som du uppträder hyfsat mot din omgivning, då behöver du inte fundera över vad andra tycker. Var bara dig själv, det mår du bäst av. Tycker någon något annat så är det deras bekymmer inte dina. Visst, det låter enkelt när jag påpekar detta, men det är tankar du måste lära dig att tänka. Ska man hela tiden fundera på hur andra uppfattar dig så blir man tokig av det. Många gånger har jag varit rädd att jag ska välja fel ord eller att jag inte tänker mig för innan jag säger något att jag ska gör bort mig, eller att jag ska såra någon. Rädd att folk ska tycka illa om mig för att jag har egna åsikter och önskningar. Den rädslan är något som jag kämpar med, rädd för att bli missförstådd.

Dagsformen
Det beror mycket på hur dagsformen är, en dag med gott självförtroende kanske jag inte tänker så mycket på mina egna sagda ord. Men de dagar som man inte är på topp då funderar jag mer, t.ex. Varför sa jag så, tänk om de inte tycker om mig mer, eller varför kunde jag inte vara tyst och tänka mig för innan jag öppnade munnen. Jag lovar mig själv att nästa gång ska jag inte prata så mycket, men dom löftena håller jag aldrig. Missförstår vi vad vi säger till varandra kan det få förödande konsekvenser, många gånger kan det vara svårt att reda ut och ställa till rätta. Ord som vi sa till varandra som vi egentligen inte menade så mycket med. Ord som bara flyger ur munnen som grodor, utan tankar. Eller om någon sade något som blir till en misstolkning, när man inte frågar vederbörande vad denne menade med sitt uttalande, utan man väljer att gå sin väg i tron på att orden betyder något helt annat.

Uppmuntra
Jag försöker alltid att uppmuntra mina medmänniskor eller berömma som ”vad fin du är i håret eller va bra du är på det här” För mig känns det skönt om jag kan glädja någon med mina ord. I bland räcker det att bara le åt någon man möter ute på gatan, då behövs det inga ord, det räcker för att göra någon glad. Le mera och säg snälla saker till varandra så mår alla mycket bättre, det behövs i dag när vi har så höga krav på oss själva att vi ska vara bäst på allt.

Text och Foto: Lotta Tammi

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s