Hockey ska upplevas live

HockeyDe två allra viktigaste sakerna som gör hockeyupplevelsen live så bra, är känslan och stämningen som finns där – när man befinner sig på plats. Jag glömmer aldrig SM-guldet för Färjestad BK 2009.

Det är ett av mina största minnen. var semifinalen mot HV 71, då Färjestad gjorde två mål med en minut i sista perioden kvar. Ett annat stort minne är sista matchen 2011, då man tog hem guldet med hjälp av bra spelare som Jonas Frögren och Pelle Prestberg. Det var det nionde SM-guldet Färjestad tog.

Det är vissa speciella möten som jag tycker är viktigast. Färjestad – HV 71 är alltid speciellt, det är mycket känslor, fart och fläkt när de möter varandra. Även Färjestad – Västra Frölunda blir alltid bra hockey. Ja, idrotten kommer alltid att vara en stor del av mitt liv.

Nya tag
Denna säsong kommer att bli riktigt kul. Med spelare som Tomas Hyka och Pontus Åberg kommer det nog att bli mer drag i hallen. Samtidigt är det kul att Leksand är tillbaka i högsta ligan, och är nog mitt andra favoritlag jämte vår karlstadsklubb.

Men många hatar Färjestad, troligtvis på grund av deras framgångar under 2000-talet. Antingen älskar eller hatar man dem. Sen är inte alltid hockeyupplevelsen fantastisk, det kan vara riktigt långtråkigt ibland. Det fick jag uppleva då jag var i
Mora, i en liten arena där jag inte minns hur matchen slutade.

Mitt hockey-intresse har även lett mig utomlands. Jag såg Detroit red wings möta Färjestad i Karlstads hockeyarena. Men jag har också varit i USA, där jag såg New york rangers möta Toronto maple leafs, två av de bästa NHL-lagen.Dessa ögonblick var, kan man säga, absoluta motsatsen till långtråkighet – hockey är fantastiskt. Och den där matchen i USA, den vann New york rangers.

Text: Christopher Edlund
Foto: Per Rhönnstad

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s