Hot Spot – En mötesplats på campus

hotspotUnder en intensiv dag på Karlstads universitet träffades arbetsgivare, studenter och övriga intresserade. Även ASP Bladet var där och talade med utställare och besökare.

I år arrangerades Hot Spot för 20:e gången, dagen till ära hade de två hallar till sitt förfogande. En nyhet för i år var att de som hade en monter, fick välja var de ville stå. Detta på grund av att det tidigare varit många som klagat på dålig exponering för de tjänster de har att erbjuda.

Undertecknad talade med en person/företag som erbjöd studenter hjälp med att starta eget, inom i stort sett vilken bransch som helst. Detta stöd riktade sig till personer som är, eller ska bli civilingenjörer.

Många av Värmlands kommuner var även de därvarande. Karlstad, Arvika, Bengtsfors och några andra. De erbjöd arbete, praktikplatser samt möjligheter att göra examensarbete hos dem, och andra tjänster.

Trappor till frihetsgudinnans fackla
Ett företag på plats var Eurostair, som er reporter först trodde var ett flygbolag. Men det visade sig vara ett företag som är specialister på trappor. De hade foton på trappor upp till facklan på Frihetsgudinnan, samt även norska Trollväggen, ända upp till toppen.

Undertecknad träffade även några studenter och de berättade att det är en knepig arbetsmarknad, även för dem. Tidigare har studenter haft det lite lättare att skaffa praktikplats, sommarjobb eller möjligheten att göra examensarbete, men det verkar det vara betydligt svårare med nu.

Sammantaget var det mycket folk på ganska begränsade utrymmen. Men som vanligt fanns hos de flesta god vilja, så det gick ganska smidigt, trots allt.

Text: Liselotte Frejdig
Foto: Lotta Tammi

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s