Musik: Led zeppelin -Samlad discografi

resenSom ett av de mest inflytelserika banden genom tiderna och med några av rockhistoriens mest hyllade låtar, mer än 300 miljoner sålda skivor världen över så behöver varken Led Zeppelin eller deras musik någon närmare presentation. Ständigt närvarande och aktuella känns det märkligt att de slutade spela tillsammans redan 1980, alltså för 34 år sedan!
Nu händer det saker igen.

Jimmy Page, gitarrist och producent i bandet har varit nere i valvet och letat, suttit med de gamla rullbanden och remastrat om alla skivor. Det är 20 år sen sist och mycket har hänt sedan dess.

Nu som då är det alltså Jimmy Page som tagit sig an uppgiften att hålla facklan levande, och för att bjuda fansen på något extra så har arkiven genomsökts och man har hittat mycket spännande material, varken hört eller sett tidigare.

– Det är som en portal in i tiden för skapandet av varje album, säger Jimmy Page på Led Zeppelins officiella hemsida.

Den 2 juni så får vi äntligen ta del av kakan, iallafall en del av den, för då släpps de tre första album, genom skivbolaget Atlantic/Swan Song. I och med det inleder man en massiv återrutgivningskampanj där alla original albumen ges ut i kronologisk ordning.

Varje album kommer i fem versioner; Original, som är så nära originalet som möjligt, och kommer på både lp och cd. Deluxe Edition kommer med en extra lp eller cd som innehåller outtakes, råmixar, liveversioner, demos och outgivna låtar.

Sen, har vi då Super Deluxe Edition Boxen i limiterad utgåva på 30000 numrerade exemplar. Den innehåller båda varianterna av Deluxe Edition, ett alternativt omslag, inbunden bok på 70 sidor, en kod för nedladdning av högupplösta ljudfiler och en högkvalitativ bild av originalkonvolutet i lp-format. Nämnas bör också att lp-skivorna är den tunga 180g vinylen.

Så här har du aldrig hört Led Zeppelin förut!

Text: Roger Trondsen

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s