Min kärlek till moder jord

1Har du någon gång haft alla sinnen öppna och sett på naturen med andra ögon? Har du någon gång sett på naturen och allt den innehåller, som något mer än att den ”bara” är natur? Hur det än må vara för dig, så vill jag ändå dela med mig av min upplevelse och om vad jag ser.

För mig är naturriket och all dess växtlighet, blomster, levande varelser och andra fantastiska ting något som gett mig mycket positivt under hela mitt liv. Det inkluderar naturens alla under, vilket både varit och är en kraftfull energikälla där jag kan hämta min livskraft från. Naturen har en särskild förmåga att ge mig positiva känslor och ett lugn när jag behöver avledas från negativa känslor och tankar, även om det ibland bara är för en liten stund.

Jag känner starkt att det finns en trygghet, hemmakänsla, värme, frid och en slags enighet med naturen. Jag upplever att denna trygghet framkommer då jag lyssnar ordentligt till alla ljud och viskningar som naturen ger ifrån sig. När jag låter mig omfamnas av detta rike av grönska och blomster och allt som den innehåller och ger, så känns det som om jag inte är helt ensam, och det ger mig en smärre känsla av trygghet.

Det finns mycket som är vackert, hänförande och magiskt. Särskilt elementen, det de innehåller och andra atmosfäriska saker. Det finns så många färger, vibrationer, essenser, stämningar, väsen och landskap som jag får massvis med inspiration av. Inspirationer i massvis till både kreativitet och innovation. Detta gröna rike av vidunderlighet har också förmågan att färga om mitt gråa sinnesrum till ett färgglatt sanctum, även de stunder det bara blir för ett ögonblick.

2Mängder av inspiration
Alla slag av växtlighet, blomster och landskap, samt dess läten och stämningar är som vackra och unika konstverk. Hela naturen känns så fascinerande för både själ och syn. Särskilt när jag tänker på en mängd av dess färgglada varelser, så som fjärilar. Just fjärilar betyder något speciellt för mig, det har de alltid gjort. Numera är de så mycket mer, efter att jag har tagit reda på vad fjärilar symboliserar och står för.

Enligt Carina Solöga Högman och hennes bok ”Djurens Språk”, så betyder fjärilar, bland annat följande: – ”Dansa, måla, skapa, uttryck dig själv. Min gåva till dig är att kreativt gestalta det du vill att andra ska se. Vi fjärilar bär på drömmar, det är vi som förmedlar dem till dig. Vill du leva din dröm här och nu? Gör som vi. Dansa din dröm levande. Med andra ord – sluta fundera – gör något kreativt av dina idéer.”

Sen jag kom i kontakt med denna symbolik så förstår jag nu varför jag, så länge jag kan minnas, har älskat och inspirerats så mycket av fjärilar. Nu när jag förstår och vet allt vad de verkligen vill förmedla så är jag ännu mer inspirerad och för mig är fjärilar ett underbart exempel på vad en musa kan vara och erbjuda.

Drömmar om vatten och hav
När det gäller landskap så har jag en förkärlek till vattenlandskap. Framförallt så är det havet som jag dras särskilt mycket till. Det känns som om både min själ, mitt hjärta, och allt som är jag, på något sätt är ihopkopplat och sammanlänkat med havet. Havet är så magiskt, fascinerande, fängslande och förförisk. Det är som om jag sannerligen hör hemma vid kusten och till havs.

Även om jag inte riktigt vet varför jag känner mig så tilldragen och nästan förtrollad av det, så går det ändå upp tydligt för mig, att den känsla och anda som havet ger mig känns så rätt. Jag har alltid förnimmat det, och sett oceanen som en enda enorm och mycket djupgående inspirationskälla. Det stora blå är, så som allt i naturen, fantastiskt vackert men också så spännande och halsbrytande.

Det som jag lockas extra mycket till i detta oceanska rike är att det har sin unika och speciella känsla, djup, mystik och absoluta skönhet. Då jag står med fötterna inbäddade i strandsanden, där havets saltvatten och vågor svalkar mina fötter, så känner jag mig så levande och lugn. När jag lyssnar noga på det underbara ljudet av havets vågor och bevittnar hela havet i sin fantastiska rörelse och känner den oceanska vinden, då känner jag en slags frid och frihet inom mig. Det är som om jag skulle befinna mig i en dröm.

Så här kan jag känna med allt i naturen och alla dess fantastiska landskap, både med all dess ljud, atmosfär, mystik, naturliga skönhet och alla levande varelser som bor där. I detta gröna och levande rike, hos Moder Jord, det finns så mycket fantastiskt att både hitta, hämta och beskåda av allt från elementära essenser samt mängder av källor till inspiration och inre lugn. Det är nog därför min kärlek är så stark till vår Moder Jord.

Text: Janni Littorin
Foto: Johan Holst

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s