Hårvård är också själavård

234234Ett tiotal personer nappade på Riksförbundet för social och mental hälsa (RSMH:s) erbjudande om subventionerat pris på hårvård, när de arrangerade en må-bra-dag i mitten av maj. ASP Bladets reporter har träffat frisören David på Shine Salong i Karlstad.

David har arbetat i 22 år som frisör och tidigare har han jobbat som tolk för kommunen. När han började bli etablerad som tolk hade han det som extraknäck. När det gäller frisöryrket har han flera gånger hjälpt till när det anordnats ”Gör-om-mig-arrangemang”.

– Då har jag arbetat tillsammans med stylister, make-up-artister och människor som hjälpt till med nya kläder. Det ger väldigt mycket att se hur glada människor blir med ny frisyr och nya kläder.

I år var det första gången han arbetade tillsammans med RSMH. Han blev uppringd av RSMH som frågade om han ville vara med på må-bra-dagen. Han gick med på det, på en gång.

– Det gav verkligen mersmak och blir det fler gånger, ställer jag gärna upp igen. Att se människor nöjda med sig själva känns som en belöning i sig.

Dessutom ville många komma tillbaka igen, om det händer en gång till. Det känns alltid trevligt, bra och roligt att hjälpa till. Det känns bra, helt enkelt.

Text och foto: Liselotte Frejdig

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s