Funktionsnedsättning?

Då är det svårt att få jobb hos myndigheter.

Handisam meddelar i ett pressmeddelande att myndigheten har genomfört en undersökning där de fått svar från 289 statliga myndigheter. Svaren visar att nio av tio myndigheter har bara drygt 16 procent nyanställda som är personer med funktionsnedsättning.

Samma undersökning visar också att endast fyra av tio statliga myndigheter har gjort förändringar i arbetsmiljön för att öka möjligheten för personer med funktionsnedsättning att få en anställning.

Carl Älfvåg, generaldirektör på Handisam, säger att det är viktigt för framtiden att flera personer med funktionsnedsättning ska blir anställda.

Arbetsförmedlingen har fått regeringsuppdrag att skapa praktikplatser för personer med funktionsnedsättning, men tyvärr skrev endast 41 procent av de tillfrågade myndigheterna under överenskommelsen att inventera, kartlägga och anmäla platser till Arbetsförmedlingen.

Text: Arpad Bihary
Källa: Handisam

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s