Solstadens amatörfotografer

4576Lotta Tammi och Lorna Liljegren startade gemensamt Solstadens amatörfotografer i mars i 2014.

Det var egentligen meningen att Lotta och Lorna skulle starta en MC klubb för kvinnor, men Lotta skadade sig i en MC olycka och efter det sålde hon motorcykeln. Efter något år och mycket funderande så kom Lotta på att starta en fotoklubb och Lorna tände på idén och de startade Solstadens amatörfotografer. De fick genast i hop en grupp tack vare att intresset är stort för fotografering.

Studiecirkeln är ansluten till studieförbundet NBV och i samarbete med IQF och de var åtta stycken deltagare när den startade och nu har de växt till 15 deltagare.

Kursens innehåll blir vad deltagarna önskar lära sig under terminen i höst har dom sysslat med makro-foto, bildkomposition och föredrag. De träffas på IRIS café varannan vecka och de kommer att fortsätta i vår i samma format.

– Jag har inte fotograferat så mycket tidigare men genom kontakten med Lotta så har mitt foto intresse växt. För första gången har jag haft en egen fotoutställning på Gjuteriet i Karlstad med 40 fotografier, säger Lorna Liljegren.

Fotoutställning
En del av fotografierna som man har fotograferat under hösten visades upp på IRIS café som en utställning fram till lucia förra året. Där kunde medlemmarna i fotoklubben visa upp hur de har utvecklats som fotografer, för alla har lärt sig något i fotograferingsteknik på studiecirkeln.

– Kursdeltagarna trivs väldigt bra tillsammans och de delade med sig av sina kunskaper till varandra, fortsätter Lorna Liljegren.

– Det jag tycker är roligast med fotoklubben är att se glädjen hos mina fotokompisar när vi träffas, säger Lotta.

Nu skall kursdeltagarna komma med synpunkter på vad de vill göra på kursen till våren, som sedan sammanställs av Lotta Tammi och Lorna Lijegren till ett kursprogram.

Text: Olle Stagnér
Foto: Lotta Tammi

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s