En underskattad medicin

1Susanne Wolmesjö var först ut som talare på mässan om idrott och mångfald, som hölls på universitetet i Karlstad den 11-12 februari. En mässa på två dagar som var mycket välbesökt av idrottslärare, idrottsledare, olika förbund, föräldrar, med flera.

Susanne Wolmesjö inledde med att berätta sin historia. De val och utbildningar hon tagit för att hamna på den väg hon befinner sig på i dag. Hennes stora intresse är hur kroppen fungerar motoriskt.

– Det är viktigt att träna på att ha kroppskontroll för att lära känna sin kropp, och veta hur man använder kroppen. Självkänslan blir bättre då, säger Susanne.

Hon ger tips och råd om hur viktigt det är att tänka på kroppshållningen, både för att kunna andas bättre och hålla balansen. Man ska gå upprättad och sträcka på sig.

Ta dig tid på arbetsplatsen och ställ dig upp, sträck på dig och lyft upp armarna i luften för att plocka äpplen. Sträck även på dina fingrar. Gör lite övningar några gånger per dag så mår kroppen bättre, uppmanar Susanne till under sitt tal.

– Motorikträning är inte så belastande. Den borde alla träna.

Text och Foto: Lotta Tammi

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s