Finansiering för sociala innovationer

576675Vinnova har ett nytt program för den som önskar söka pengar för sin sociala innovation. Man hoppas att genom detta program kunna motivera fler att satsa på sin innovation.

Vad är då social innovation? Vinnova definierar det på detta sätt i sin utlysning:

”Med begreppet social innovation menas nya tjänster, varor, metoder och arbetssätt som bidrar till ett inkluderande och välmående samhälle. Det handlar om idéer som i förlängningen förbättrar människors välstånd och förnyar sättet att tänka som individ, organisation och samhälle.”

Vinnova är intresserade av innovationer som adresserar ett antal olika områden och problem. Det man särskilt letar efter är något som löser ett relevant, specifikt samhällsproblem eller något som för samman människor till att gemenast skapa en värdegrund. Vidare så letar man efter något som kan ”förändra beteenden och normer hos individer, organisationer och samhället.” Eller som helt enkelt bidrar till samhällsnyttan.

Vad får man pengar för?
Vinnova ger pengarna i form av ett uppstartsbidrag för social innovation. Med detta menas att man får ett bidrag för att komma igång med projektet, företaget eller i vilken form man nu driver det hela. Det kan därför också krävas att man har ytterligare stöd utöver det man får från Vinnova.

Vinnova kommer hålla informationsträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Man kommer även att sända dessa på webben. För mer information och tider, besök länkarna längst ner.

Man börjar ta emot ansökningar från och med den 2 mars 2015 och fram tills den 21 april.

Programmet genomförs i samarbete med Coompanion och GU Holding, ett bolag ägt av Göteborgs Universitet.

Information och informationsträffar hittas här: http://tinyurl.com/nz9udj6
Utlysningen hittas här:  http://tinyurl.com/lu5sgzw

Text: Johan Holst
Foto: Stefan Ek

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s