En bilverkstad som skapar jobb

Linus Flodin är 22 år och han har startat en bilverkstad för två och ett halvt år sedan. När han var tolv år ville han gärna ha en egen bilverkstad. Vid 19 års ålder började han att fundera på allvar att starta sin egna verksamhet.

Flodin är utbildad tävlingsmekaniker. Efter skolan började han att arbeta åt Flash Nilssons Team i Karlstad under sommaren. På tävlingarna träffade han prins Carl Fhilip, vars bil han mekade med och TV profilen Jonas Kruse som han också hjälpte.

-Det svåraste med att ha en bilverkstad är att kunna planera vardagen, att planera jobben i en följd under dagen och att ha kunskap om alla olika bilmärken, säger Linus Flodin.

Kundkontakt roligast
I början av verksamheten var det väldigt mycket upp och ner när det gällde arbetsflödet. Efter tidens gång har det blivit jämnare flöde under månaden på grund av att kundkretsen har ökat.

– Det roligaste på verkstaden är kontakten med kunderna. Det gäller att göra ett förtroendeingivande intryck och att förklara så kunderna förstår vad som är felet på deras bilar. Jag har lärt mig efter hand att prata med kunderna, fortsätter Linus.

Den höga ungdomsarbetslösheten har inte påverkat honom någonting när det gällde att starta sin verkstad.

– Är man duktig mekaniker och vill arbeta så finns det alltid jobb. För att få bukt med ungdomsarbetslösheten får man söka dom jobb som finns i väntan på att drömyrket dyker upp, avslutar Linus.

– Det finns ett behov av bilmekaniker i Värmland. Ungdomarna skall inte ge upp hoppet utan utbilda sig. Framtiden i verkstaden ser ljus ut nu. Men framtiden medför mera arbete och det kan även medföra att det blir någon mer anställd, tillägger Linus.

Text: Olle Stagnér
Foto: Lotta Tammi

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s