Projekt Horisont blir permanent

Sedan några år tillbaka har Projekt Horisont varit ett samarbete mellan Karlstad och Hammarös gymnasieförvaltningar. Nu ska den tidigare försöksverksamheten permanentas efter ett beslut i kommunfullmäktige.

Tidigare har Projekt Horisont varit ett tillfälligt projekt som blivit finansierat av samspelet och tanken var att projektet skulle avslutas sista juni 2013. Den främsta verksamheten har bestått i att ge stöd till och fånga upp ungdomar som riskerar att hamna snett. Den största målgruppen är i åldrarna 16 till 24 år. Det är de som riskerar att hamna i utanförskap eller redan gjort det och/eller saknar ett fullständigt betyg från gymnasiet.

Horisont har samordnat olika insatser och skapat en samverkan mellan olika myndigheter som kan vara aktuella för att erbjuda dessa ungdomar hjälp på vägen mot egen försörjning, större självkänsla, fortsatta studier och bättre hälsa. Projektet har gett positiva resultat och det har visat sig att behovet av stöd till denna grupp är fortsatt stort.

Å grund av detta har Karlstad-Hammarös gymnasieförvaltning tillsammans med Arbetsmarknads- och socialnämnden tagit upp frågan om en permanent, ordinarie verksamhet i kommunfullmäktige. Beslut har fattats av fullmäktige och verksamheten ska lyda under Gymnasienämndens ansvarsområde.

I och med detta får Gymnasienämnden ett tilläggsanslag på 800,000 kronor så att verksamheten kan fortgå mellan 1 juli och 31 december 2013. Pengarna till detta tas från kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda behov.

Framtida ambitionsnivåer och nivåer på fortsatt finansiering kommer att hanteras i kommande budgetärenden för 2014-2016.

Text: Liselotte Frejdig

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

En reaktion till “Projekt Horisont blir permanent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s