Ny nätbehandling mot aggressionsproblem

IMG_1168I Linköping ligger en ny terapeutisk studie i startgroparna. Tanken är att ge internetbaserat stöd till människor som i sina nära relationer har problem med aggressioner. Enligt uppgifter på Linköpings universitets hemsida, är studien en av de första i världen av sitt slag. Studien är en del av ett större projekt i Socialstyrelsens regi med fokus på våld i nära relationer. Den terapeutiska inriktning man använder sig av är kognitiv beteendeterapi (KBT).

Tina Gustavsson från Töcksfors är sistaårsstudent på psykologiprogrammet och berättar i en intervju för P4 Värmland att man behöver deltagare till studien.

– Det är många som har problemet som inte vågar söka hjälp för att det är så skamfyllt, säger Tina Gustavsson till radiokanalen. Hon tror att internet kan vara ett sätt att nå personer som inte vågar söka hjälp ansikte mot ansikte.

Text: Therese Nilsson

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s