MP och KD om I2-skogens framtid

IMG_6853Per-Inge Lidén (MP) vill att hela I2-skogen ska bli ett naturreservat. Peter Kullgren (KD) delar inte hans åsikt utan tycker att den ska bli mer begränsad.

– Hans parti är emot Gravaleden och Vålbergsrakan, medan vi anser att de bör utredas innan gränser för ett naturreservat dras, säger Peter Kullgren till NWT.

Per-Inge Lidén vill se det hela från ett folkhälsoperspektiv.
– I2-skogen är ett helt unikt och stort rekreationsområde så nära stan, tack vare att det varit militärt område under så lång tid. Annars hade det säkert redan varit bebyggt med bostäder, säger Per-Inge Lidén till NWT.

Miljöpartiet och Kristdemokraterna är inte helt oense, de är överens om en sak: skyddandet av I2-skogen. Skillnaden mellan de två partierna är att de vill se projektet på helt olika skalor, MP vill ha ett stort naturreservat medan KD vill ha det mer begränsat med tanke på trafikleder.

– Det är ett oerhört stort område och vi vill se till att skydda delar av I2-skogen, där är vi överens. Men det betyder inte att vi inte kan göra någonting mer i området. Med ett reservat blir det tydligare var man kan göra saker och inte, säger Peter Kullgren till NWT.

Text: Per Fäldt
Foto: Stefan Ek

Om aspbladet

Tidningen ASP Bladet, utgiven av Kooperativet Mediagruppen Karlstad med fokus på sociala frågor i solstaden. Chefredaktör är Robert Halvarsson. Frågor? Maila: kontakt@mediagruppen-karlstad.se

En reaktion till “MP och KD om I2-skogens framtid

  1. I2-skogen är ett område som jag som hundägare undviker, framförallt med anledning av den skjutbana som finns kvar sedan staten hade hand om förvaltningen. Området har dessutom en stor golfbana, andra privata egendomar och delar som utgörs av sankmark.
    Emellertid finns andra delar som utgörs av högre liggande terräng vilket är alldeles utmärkta områden för bostadsbebyggelse. Skogsmullemaffian i Skåres södra delar är en väldigt egoistisk sekt som vid flera tillfällen protesterat mot Gravaleden, Vålbergsrakan och andra förslag på ett bättre utnyttjande av detta område. Mitt förslag är därför att de erbjuds köpa I2-skogen för t ex 5 mdr kronor. Antar de inte detta erbjudande så kanske man kan förvänta sig att alla vi andra, som inte bor i södra delen av Skåre men som också är skattebetalare i denna kommun, kan få möjlighet att köpa bostad i och/eller resa igenom detta område. Det är i längden inte hållbart om minoriteter som skriker högst alltid skall få sin vilja tillgodosedd av fega politiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s